Alusta loppuun - teollinen valmistusAlusta loppuun - teollinen valmistus


minusta

Alusta loppuun - teollinen valmistus

Tuotanto sekä valmistus ovat olennainen osa arkipäiväämme. Tehtaat ympäri maailmaa valmistavat taukoamatta päivin ja öin sekä päivästä toiseen, tarpeisiimme sopivia mitä erilaisimpia asioita joita tarvitsemme ja jotka pitävät meidät elossa ja normaalin elämän pyörimässä. Ajattele esimerkiksi ruoan, lääkkeiden ja autojen valmistusta. Ennen kuin ostamme tuotteita kaupasta, valmistusprosessit ovat jo käyty läpi mitä ei edes usein tule ajateltua. Kaikki prosessit eivät ole samanlaisia ja lisätty tuotantoarvo sekä eri valmistusvaiheet voivat vaihdella paljonkin. Eri tuotantoalueet maailmassa vaikuttavat myös paljon kustannuskysymyksissä sekä tuotantokykyyn tultaessa. Teollinen valmistus on monimutkainen mutta mielenkiintoinen aihealue. Opi kaikki tästä tämän blogin kautta ja liity keskusteluun jakamalla omia kommenttejasi, kysymyksiäsi tai muuta!

arkisto

Sohvanpäällinen pitää sohvan kauniina pitkään

Sohva on monen kodin keskipiste. Siihen kokoonnutaan iltaisin katsomaan televisiota tai juhlien aikaan juomaan kahvia. Sohva on pehmeydessään houkutteleva paikka myös lemmikeille ja lapsille. Sohvalla ja sen ympärillä eletään monenlaisia hetkiä. Tästä syystä sohva joutuu myös koetukselle. Milloin tulee kuraa koiran tassusta, milloin vesiväriä lapsen sormesta, milloin kahvitilkka ja milloin suklaatahra. Näitä tilanteita varten on onneksi olemassa ratkaisu sohvan suojaksi, se on sohvanpäällinen.

Sohvan suojaus tahroilta - suoja tuo käyttömukavuutta

Sohvan suojus on erinomainen valinta aktiivisille perheille ja lemmikkieläinten omistajille, jotka saattavat joutua taistelemaan tahrojen ja sotkujen kanssa päivittäin. Hyvän päällisen ominaisuus on likaa ja vettähylkivä materiaali, pestävyys sekä kestävyys ja laadukas ulkonäkö.

Hyvä päällinen on miellyttävän tuntuinen ihoa vasten. Se pidentää sohvan ikää, koska se suojaa sohvakangasta tahroilta ja kulumiselta. Päällinen sopii paitsi yksityiskäyttöön, myös erilaisiin laitoksiin, kuten seniorikoteihin, joissa ikäihmisiltä voi läikähtää kahvia sohvalle.

Kun sohva on päällystetty, siihen uskaltavat mennä niin lapset, lemmikit kuin vanhuksetkin. Näin ollen päällinen tuo vapautunutta käyttömukavuutta ja toimivuutta. Se voi olla myös kauniin värinen, jolloin päällinen toimii huomattavana sisustuselementtinä.

Tekniset ominaisuudet                              

Kaikkein parasta on, jos sohvanpäällinen on mahdollista teettää. Tällöin siitä saa omalle sohvalle sopivan kokoisen ja itselle mieleisen värisen. Useita malleja voi tilata mittatilauksena, sillä on tärkeää, että suoja pysyy hyvin paikoillaan sohvan päällä. Joskus päällisessä voi olla mahdollisuus kuminauhakiinnitykseen, jolloin kiinnitys tapahtuu nurkista sohvan tyynyosien alle.

Hyvä päällinen on paloturvallinen, vedenpitävä ja myös likaahylkivä. Lisäksi se on valmistettu kotimaassa mahdollisimman kotimaisista raaka-aineista. Tahrat voi pyyhkiä helposti ja koko päällisen voi pestä pesukoneessa.

Lisänä käyttömukavuuteen on runsas valikoima värejä ja kuoseja. Tällöin päällinen toimii myös sisustuselementtinä ja tuo vaihtelua kodin ilmeeseen.

Kaiken kaikkiaan sohvanpäällinen on tehokas suoja, joka pidentää hintavan huonekalun käyttöikää vuosilla. Se on mukavan tuntuinen ihoa vasten, pysyy hyvin paikallaan, sekä vapauttaa sohvan käytön myös perheen pienimmille, senioreille ja lemmikeille. Parhaimmillaan tilaustyönä valmistettu päällinen tuo vaihtelua sisustukseen ja sen väreillä voi leikitellä persoonallisesti. Suomen Laitostekstiilit Ky:ltä löytyy sohvanpäälliset ja patjansuojat sekä muut  turvalliset ja käyttäjäystävälliset tuotteet.