Alusta loppuun - teollinen valmistusAlusta loppuun - teollinen valmistus


minusta

Alusta loppuun - teollinen valmistus

Tuotanto sekä valmistus ovat olennainen osa arkipäiväämme. Tehtaat ympäri maailmaa valmistavat taukoamatta päivin ja öin sekä päivästä toiseen, tarpeisiimme sopivia mitä erilaisimpia asioita joita tarvitsemme ja jotka pitävät meidät elossa ja normaalin elämän pyörimässä. Ajattele esimerkiksi ruoan, lääkkeiden ja autojen valmistusta. Ennen kuin ostamme tuotteita kaupasta, valmistusprosessit ovat jo käyty läpi mitä ei edes usein tule ajateltua. Kaikki prosessit eivät ole samanlaisia ja lisätty tuotantoarvo sekä eri valmistusvaiheet voivat vaihdella paljonkin. Eri tuotantoalueet maailmassa vaikuttavat myös paljon kustannuskysymyksissä sekä tuotantokykyyn tultaessa. Teollinen valmistus on monimutkainen mutta mielenkiintoinen aihealue. Opi kaikki tästä tämän blogin kautta ja liity keskusteluun jakamalla omia kommenttejasi, kysymyksiäsi tai muuta!

arkisto

Tuotekehitys on ottanut teknologian avulla suuren loikan

Uusien tuotteiden keksiminen on jännittävän kuuloinen prosessi. Mutta oletko ikinä miettinyt mitä kaikkea tuotekehitykseen kuuluu? Miten ideasta saadaan markkinoille laskettava tuote? Asiakkaat ovat tänä päivänä yhä vaativampia ja tiedostavampia, lait tuotteiden turvallisuudesta yhä tarkempia ja kilpailu yhä kovempaa. Sen vuoksi myös asiantuntevilla tuotekehityspalveluilla riittää kysyntää, oli kyseessä ala kuin ala. Lue tästä artikkelistani lisää tuotteiden kehittämisestä.

Oman alansa ekspertti

Eri yritykset tarjoavat palveluita eri aloille. Jotkut ovat erikoistuneita teknologian keksintöihin, toiset elintarvikkeisiin. Yritykset voivat niin ikään erikoistua esimerkiksi rakennusalan tarpeisiin tai kemikaalien kehittämiseen. Joidenkin erikoisalaa on niin sanottu palvelumuotoilu eli palveluiden kehittäminen. Yhä useammat yritykset hyödyntävät ammattimaisia palveluita tuotteiden kehittämiseen, sillä niiden avulla markkinoille saadaan mahdollisimman valmis ja hyväksi todettu tuote. Tällöin testaajana toimiminen ei jää asiakkaan tehtäväksi. 

Tuotekehitys voi alasta ja tuotteesta riippuen olla nopea prosessi tai kestää jopa vuosia. Joidenkin tuotteiden kohdalla täytyy odotella tarvittavien lupien saamista ja jopa uusien lakien säätämistä, ennen kuin ne voidaan päästää markkinoille. Tuotteen kehittäminen on jatkuva prosessi, joka ei pääty siihen, kun sitä aletaan tarjota asiakkaalle. Fiksusti toimiva yritys kehittää tuotteitaan koko ajan ja kerää niistä tarkkaa dataa, jonka avulla kehittäminen on mahdollista. Tuotteita kehitetään eri suunnista tulevien vaatimusten mukaisesti. Toisinaan asiakas vaatii tuotteen muuttamista, toisinaan se taas on yrityksen etu. Nykyään puhutaan paljon ympäristövastuusta, joka tuo uuden elementin, jota tuotekehityksessä ei saa unohtaa. Tuotekehityspalveluita tarjoaa muun muassa Defour Oy.

Teknologia mahdollistaa tuotteen testaamisen ennen sen valmistamista 

Nykyaikainen tuotekehitys ei ole vain prototyypin valmistamista ja siitä oppimista. Tuotteen kehittäminen nojaa hyvin paljon teknologiaan ja sen avuksi on kehitetty monenlaisia ohjelmia ja muita välineitä. Näiden välineiden avulla tuotteen ominaisuuksia on mahdollista arvioida hyvinkin tarkasti jo ennen kuin koko tuotetta on edes vielä olemassa. Tämä taas mahdollistaa ajan ja raaka-ainekustannusten säästön, kun virheellisiä tuotteita ei valmisteta edes prototyypin asteella. 

Erilaiset ohjelmat mahdollistavat myös tuotteen ominaisuuksien luotettavan dokumentoinnin, Niiden avulla voidaan mitata esimerkiksi tuotteen lujuutta, kestävyyttä, lämmönjohtavuutta ja niin edelleen. Näin pystytään varmistamaan tuotteen turvallisuus jo ennen kuin se tulee käyttöön. Näiden tietojen avulla tuotetta pystytään myös jatkossa kehittämään luotettavasti.